Speciaal Multatuli-jaarboek W.F. Hermans en Multatuli verschenen
29 januari 2018

Naar aanleiding van de publicatie van deel zeventien van de Volledige Werken (zomer 2017), verscheen onlangs een Extra jaarboek Multatuli, W.F. Hermans en Multatuli. Het jaarboek is geheel en al gewijd aan Hermans’ fascinatie voor Multatuli.

W.F. Hermans en Multatuli wordt ingeleid door Dik van der Meulen en Cyril van den Hoogen, die een overzicht schetsen van Hermans’ bemoeienis met Multatuli. Peter Kegel schrijft over de Multatuliana in Hermans’ privébibliotheek, Marc van Zoggel over de totstandkoming van De raadselachtige Multatuli en de moeilijkheden die Hermans toen uiteraard had met de Multatulianen, en Tom Phijffer memoreert een bijzondere samenkomst in de regio Lebak in 1971. Daan Rutten exploreert de manieren waarop beide schrijvers de werkelijkheid wilden kennen vanuit filosofisch perspectief.
jaarboek_multatuli

Verder Maurits Verhoeff over een bijzondere vondst in het Multatuli-archief, Annelies Dirkse en Klaartje Groot over Hermans & Multatuli in de media en Klaartje Groot over de vriendelijke W.F. Hermans. Op het voorplat van het jaarboek staat een cartoon van Siegfried Woldhek, met Hermans die Multatuli verdedigt tegen zijn tegenstanders.

U kunt het extra jaarboek bestellen bij Uitgeverij Verloren.

(tekst (Klaartje Groot) ontleend aan informatie op website Multatuli Museum)


Naar boven