19 april 2022: Willem Frederik Hermans en de schrijvers van de millennial-generatie
7 april 2022

Heeft Hermans’ schrijverschap nog betekenis voor auteurs van de millennial-generatie? Op dinsdag 19 april a.s. organiseert TivoliVredenburg i.s.m. de Universiteit Utrecht (UU) en het Willem Frederik Hermans Instituut (WFH-i) in zaal Cloud Nine van TivoliVredenburg te Utrecht een debatavond over deze vraag.

Er bestaat een groot verschil tussen de samenleving waarin Hermans als schrijver optrad en die waarin de millennials een rol spelen. En anders dan de beruchte en gevreesde polemist Hermans, polemiseren millennials niet of nauwelijks, niet tegen ‘de gevestigde orde’, en ook niet met elkaar.

Hoe moeten we hun beheerste – misschien zelfs wel bescheiden – houding interpreteren?

Is er met het ontbreken van het Hermans-geluid iets verloren gegaan of juist gewonnen?

Tijdens de avond gaat schrijver en journalist Hans Maarten van den Brink in gesprek met drie vooraanstaande millennial-schrijvers: Karin Amatmoekrim, Daan Heerma van Voss en Nina Polak. Durft deze generatie een kritische, tegen de mainstream-houding, niet meer aan? Wilbert Smulders (UU) roept de polemische aard van Hermans’ schrijverschap in herinnering en Sven Vitse (UU) schetst de positie van de millennial-schrijvers anno 2022.

Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.


Naar boven