‘De onbetrouwbare verteller: Hermans en verder’ in Spui 25
16 november 2012

Hermans’ Osewoudt uit De donkere kamer van Damocles is misschien wel de beroemdste onbetrouwbare verteller die de Nederlandse literatuur rijk is. Maar wat maakt hem nu zo onbetrouwbaar? Waarom vinden lezers dat eigenlijk zo aantrekkelijk? Is niet elke literaire verteller onbetrouwbaar? En: hoe onbetrouwbaar is een onbetrouwbare verteller nog als de lezer wéét dat hij hem niet moet vertrouwen?

Naar aanleiding van Nederland Leest organiseerden Recensieweb, uitgeverij De Bezige Bij en SPUI25 op 14 november 2012 een avond over het fenomeen van de onbetrouwbare verteller in de literatuur, met bijdragen van Gerard Raat, Marja Pruis, Daan Heerma van Voss, de presentatie van het nieuwste deel van Hermans’ Volledige Werken door Jan Gielkens en een onbetrouwbaar kort verhaal door Gemma Venhuizen.

Een meer uitgebreid verslag van de avond is te vinden op recensieweb.nl.


Naar boven