Game jam rond Willem Frederik Hermans
23 maart 2012

Op 22 maart 2012 vond op het Huygens ING een game jam plaats. Het doel van de dag was het creatief en open nadenken over de vraag hoe in de huidige en de komende tijd de betekenis van Hermans en zijn werk aantrekkelijk én wetenschappelijk verantwoord duidelijk kan worden gemaakt, zeker aan jongere generaties.

Game Jam Willem Frederik hermans

Vijf prominente vertegenwoordigers van de creative industry – Stan Boshouwers (Tinker), Maaike Engels (urbi et orbi), Harald Dunnink (Momkai), Herman van Boeijen en Lieven van Velthoven – waren uitgenodigd om onder leiding van Carla Hoekendijk in conclaaf te gaan met de instituutsonderzoekers Jan Gielkens, Peter Kegel en Karina van Dalen, bijgestaan door schrijver en filmwetenschapper Sidney Vollmer. Jan Gielkens en Peter Kegel zijn de projectleiders van de Volledige Werken-editie van Willem Frederik Hermans, en juist om die auteur draaide de game jam van het bonte gezelschap van tentoonstellings- en websitemakers, game-ontwikkelaars en literatuurdeskundigen. Wordt vervolgd.


Naar boven