In de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans werden alle afzonderlijk verschenen werken en de ongebundelde teksten van de auteur bijeengebracht. De Volledige Werken bestaan uit 24 verzamelbanden, die zijn geordend naar genre met daarbinnen een chronologische presentatie. De Volledige Werken bieden van alle publicaties van Hermans een betrouwbare, wetenschappelijk verantwoorde tekst. Lees verder…

Laatste tweets

Nieuws

 • 20 aug – 8 jan 2023: W.F. Hermans – Vrij belangrijke foto’s
  20 augustus 2022

  Aan het slot van het Hermansjaar, waarin wordt gevierd dat de schrijver honderd jaar geleden werd geboren, presenteert Fotomuseum Den Haag een tentoonstelling waar Hermans’ fotografie centraal staat.

  Lees verder...
 • Volledige Werken deel 23 verschenen
  13 april 2022

  Deel 23 van de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans is het vierde en laatste deel met Ongebundeld werk. De bijdragen die in dit deel zijn bijeengebracht verschenen oorspronkelijk tussen maart 1988 (‘De kleurentheoloog’ in NRC Handelsblad) en oktober 1995 (‘Toespraak bij de voltooiing van Multatuli’s Volledige Werken’ in Over Multatuli).

  Lees verder...
 • 19 april 2022: Willem Frederik Hermans en de schrijvers van de millennial-generatie
  7 april 2022

  Heeft Hermans’ schrijverschap nog betekenis voor auteurs van de millennial-generatie? Op dinsdag 19 april a.s. organiseert TivoliVredenburg i.s.m. de Universiteit Utrecht (UU) en het Willem Frederik Hermans Instituut (WFH-i) in zaal Cloud Nine van TivoliVredenburg te Utrecht een debatavond over deze vraag.

  Lees verder...